V novom MZ je desať nováčikov, M. Baran svoju pozíciu obhájil piatykrát

17.12.2010 Poprad

Poprad 17. decembra (TASR) – Opätovne zvolený primátor mesta Poprad Anton Danko a 19 členov mestského zastupiteľstva (MZ) dnes na ustanovujúcom slávnostnom zasadnutí zložili sľub.
Mestské zastupiteľstvo v Poprade má desať nových členov, naproti tomu poslanec Milan Baran (SDKÚ-DS) bol do svojej pozície zvolený už po piaty raz.
„Každé nové volebné obdobie sa začína novými predsavzatiami, pretože aj doba sa mení, vždy je v meste čo zlepšovať, ja sa budem snažiť hlavne ako poslanec za obvod Juh, aby sa pokračovalo v rozvoji sídliska, “ povedal Baran. Myslí si, že nové zloženie zastupiteľstva bude iné ako posledné štyri roky.
Baran ďalej uviedol, že jeho strana, ako aj celý poslanecký klub sa bude snažiť dodržiavať hodnoty, ktoré boli predstavené v predvolebnej kampani. Je pripravený aj na ostrejšiu diskusiu v presadzovaní záväzkov. „Aby mesto išlo transparentným spôsobom, čo sa týka nakladania s majetkom mesta, aby bola otvorená komunikácia aj vo vzťahu k mestským médiám, aby bola koncepcia rozvoja mesta dodržiavaná, “ konštatoval Baran, ktorý je zároveň lídrom poslaneckého klubu SDKÚ-DS a SaS.
Poslanci na svojom dnešnom úvodnom zasadnutí schválili zloženie mestskej rady, pričom došlo aj k prvým ostrejším výmenám názorov. Dva návrhy podali dva poslanecké kluby, nakoniec prešiel návrh klubu SDKÚ-DS a SaS. Návrh poslaneckého klubu Smer-SD a HZD neprešiel. Rada bude teda v nasledujúcich štyroch rokoch pracovať v zložení Milan Baran (SDKÚ-DS), Marián Barila (SaS), Milan Wzoš (SDKÚ-DS), nezávislý Štefan Pčola a viceprimátor Adrián Kromka (HZD).
Šiestym členom bude druhý viceprimátor, ktorého meno však zatiaľ nie je známe. Primátor dal ponuku na tento post strane SDKÚ-DS, tá ju však odmietla. „My ako poslanecký klub sme to odmietli, pretože by sme tým porušili vzájomné koaličné dohovory, každý poslanec nášho klubu sa vyjadril, aby sme neprijali post viceprimátora, “ doplnil Baran.
Volebná účasť v meste Poprad bola v tohtoročných komunálnych voľbách 37,2 percenta, o zložení MZ rozhodlo viac ako 16.000 Popradčanov. Po tretí raz si za primátora mesta zvolilo Antona Danka takmer 50 percent voličov. Ďalšie zasadnutie MZ bude v stredu 22. decembra, poslanci okrem iného rozhodnú aj o rozpočte na rok 2011.
 

Vyberte región